Tarjei får hjelp av Mathias når forestillingen reiser til Stiklestad

Tarjei får hjelp av Mathias når forestillingen reiser til Stiklestad

Tarjei studerer for tiden på den norske filmskolen i Lillehammer og har ikke tid eller mulighet til å overvære store deler av prøveperioden på Stiklestad. Derfor er Mathias leid inn for å være understudy for Tarjei og skal fungere som Olav så å si hele prøveperioden, sier Patrik Asplund Stenseth som er kunstneriskleder for Olav den Heldige. Mathias og jeg studerte samtidig ved Skuespillerutdanningen ved HINT (Nord universitet) og jeg vet at hans kaliber som skuespiller og hans skarpe hodet kunne forstå denne rollen raskt og da være en god placeholder for Tarjei i innstuderingen, fortsetter Stenseth.

Ekstraforestilling

Det er allerede lagt ut en ekstraforestilling søndag 27. august klokken 16:00 som er et ekstra supplement for de yngste barnefamiliene. Dette gjør vi for at de som må legge seg tidlig skal kunne få oppleve forestillingen.
Nå vil publikum i tillegg til Tarjei Sandvik Moe kunne oppleve Mathias Melsæter Rydjord i rollen som Olav Haraldsson under en prøveforestilling onsdag 23. august. Vi legger ut enda en ekstra for å kunne gi publikum muligheten til å få oppleve Mathias i denne rollen. Dette er en prøveforestilling, så kanskje for de ekstra nysgjerrige publikummerne, men også for de som kunne sette pris på Mathias sin tolkning av rollen som Olav.


Tarjei kommer opp til Verdal i helgene og vil da bli veiledet av regissør Nils Petter Mørland, men også av understudy Mathias Rydjord som går fullt inn i rollen som Olav og vil kunne geleide Tarjei på en fin måte.  
Vi håper at ruteflyet mellom Gardermoen og Værnes er i rute torsdag ettermiddag, da er planen at Tarjei kommer seg raskt til Gardermoen etter skolen og flyr opp for å rekke generalprøven torsdag kveld (24. august).

(Melding kommunikasjon mellom Lavrans Haga og Patrik Stenseth etter at Mathias ble spurt om å være understudy!)