Olav den Heldige skal til Stiklestad

Olav den Heldige skal til Stiklestad

Siden 1954 har Spelet om Heilag Olav blitt spilt på Stiklestad. I sommer får en tradisjonstunge forestillingen selskap i det ærverdige spelamfiet! August 2022 vil en ny familiemusikal finne veien til Stiklestad. En forestilling som er laget i byen Olav Haraldsson grunnla i 1016, Sarpsborg. Nå reiser kongen på nytt fra Sarpsborg til Stiklestad, men denne gangen i en noe mer episk-fantasy-drakt.

“Det er med ærbødighet vi inntrer spelamfiet med vår eventyrrike forestilling”, sier Patrik Asplund Stenseth.

Han er kunstnerisk ansvarlig i produksjonsselskapet De Heldige som står bak forestillingskonseptet Olav den Heldige. Stenseth ble utdannet ved HINT og teaterutdanningen i 2014.

“Vi leker med historien og kommer med noen elleville tolkninger om hvordan Olav sitt liv var. Vi ser på oss selv som nåtidens skalder og spriter opp det hele. Den første forestillingen vi vil spille på Stiklestad heter “Olav den Heldige - Ranes Hemmelighet”.

Dette er den første av totalt tre familieforestillinger som tar deg med inn i det episke superhelt universet OLAV DEN HELDIGE. Forestillingen som forteller historien om Olav Haraldsson på en litt annerledes måte. 

“Forestillingen er inspirert av skaperne bak South Park og Book of Mormon, samt et dugg av Monty Phyton. Vi kan love en ellevill helaftens forestilling med masse humor og lekne musikalnumre.” - avslutter Stenseth. 

«Vi gleder oss stort til å møte Olav den heldige i spelamfiet», sier Heidi Anett Øvergård Beistad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK). «Vår utviklingsplan «Der fortellinger møtes» vektlegger samskaping og viktigheten av å invitere andre aktører inn på våre arenaer. Frem mot Nasjonaljubileet i 2030 har SNK også høye ambisjoner om å løfte frem mangfoldet i olavsarven gjennom tusen år. Vi er derfor veldig glade for at våre besøkende i 2022 både får et etterlengtet gjensyn med Spelet om Heilag Olav og et møte med en litt annerledes olavsfortelling»

“Fra vi første gang ble introdusert for det fantastiske universet «Olav den heldige» har vi jobbet for å gjøre dette mulig”, sier Kevin Hovdahl Holmli, leder i Styggdalsnemnda. “Styggdalsnemnda har de siste årene prioritert å sette opp forestillinger hvor ungdom er i fokus og vi er nå veldig glade for at så mange fremadstormende talenter får muligheten til å delta på en så stor produksjon hvor amatører og profesjonelle jobber tett sammen.”

“Styggdalsnemndas produksjoner hører til på museumsområdet på Stiklestad og etter noen år hvor vi har spilt på andre steder blir det stas og komme tilbake til Stiklestad, denne gangen på den store spelscenen. Vi gleder oss veldig.”, avslutter Styggdalsnemdas leder engasjert.