Kun 6000 får sett Olav den Heldige i spelamfiet

Kun 6000 får sett Olav den Heldige i spelamfiet

Kun 6000 heldige tilskuere får sett "Olav den Heldige -Ranes hemmelighet" i spélamfiet på Stiklestad. «Vi har bygd om amfiet slik at det er kun fire felt som tas i bruk hvor publikum plasseres på de nederste radene. På den måten ønsker vi å skape en mer intim opplevelse i amfiet», sier kunstnerisk leder Patrik Asplund Stenseth. «Det er bare 6000 som får sett Olav den Heldige», sier Stenseth og flirer.

 

I Sarpsborg spilles forestillingen for 600 publikummere per forestilling. På Stiklestad er kapasiteten omkring 1000 publikummere per forestilling. Med 6 fulle hus i Sarpsborg kan ikke produsenten Philip Bøckmann si seg annet enn fornøyd med årets oppsetning av "Olav den Heldige - Ranes hemmelighet".

 

«Publikums tilbakemeldinger har vært overveldende. Aldri før har vi fått så mange hyggelige tilbakemeldinger!» Sier produsent Philip Bøckmann.

 

«Det er et sprang fra 600 til 1000 publikummere», sier Stenseth. «Det hadde vært enda heftigere med 5000 som er kapasiteten i spélamfiet, og kanskje når vi det målet en dag. Når vi skulle flytte forestillingen til Stiklestad gjorde vi en vurdering om hvordan vi skulle håndtere den enorme scenen og amfiet. Vi har beholdt scenens størrelse, men vi har med våre egne scenografiske elementer». Etter forestillings slutt i Sarpsborg fraktet "De Heldige" scenografien og kostymene til Olav den Heldige i to trailere. «Forestillingen kler et intimt scenerom, derfor har vi pakket inn amfiet og gjort det hele mer intimt» avslutter Stenseth.